Crispy chili olie*

1 portie

Ingrediënten 

2 el chilivlokken

3 teentjes knoflook (fijngesneden)

1 sjalot

zonnebloemolie⁠

Zeezout

Grof gemalen zwarte peper


Als je gemalen koffie met wat water over je handen wrijft, verdwijnt de knoflookgeur als sneeuw voor de zon.  

Bereiding

Hak de knoflook en snij de sjalot fijn. Doe dit in een hittebestendig kommetje samen met de chilivlokken, het zeezout en de grof gemalen zwarte peper.

Verwarm de olie tot 180 graden (een kookthermometer is hier handig voor!).

Giet de hete olie voorzichtig over de ingrediënten in het kommetje.⁠ Bewaar de crispy chilie olie in een schone en droge pot.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin