Tzatziki (Tomaat)

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram Griekse yoghurt

100 gram rijpe tomaten, fijngehakt

4 eetlepels wortels, geraspt

2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt

2 theelepels olijfolie

1 theelepel knoflook, fijngehakt

1/4 theelepel grof zeezout

1 flinke mespunt versgemalen zwarte peper


Bij de Griekse Yoghurt wordt de melkwei (vocht) er uitgehaald en daardoor ontstaat er een dikke yoghurt rijk aan eiwitten en vetten. Meer dan in gewone yoghurt. Yoghurt in Griekse stijl is vaak wel wat dikker en romiger gemaakt, zonder de echte Griekse techniek. 

Bereiding

Roer alle ingrediënten in een komt door elkaar.

Zet minimaal 1 uur in de koelkast


Variatie: dubbele hoeveelheid tomaten en zaadlijsters uit tomaten verwijderen. 






Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin