Rucola salade

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

2 sinaasappels

1 venkelknol

120 gram rucola

1/2 kop zwarte olijven


Ingrediënten dressing

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 teentje knoflook geperst

Zout & Peper

Bereiding

Schil de schil van de sinaasappels. Snijd er juliennereepjes van en leg deze een paar minuten in kokend water, giet ze af

Verwijder het witte velletje van de sinaasappels. Snijd ze in plakken, verwijder eventuele pitten. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Doe de sinaasappel en venkel in een schaal en schep de rucola erdoor. Meng de olijfolie, azijn en knoflook en voeg zout en peper toe.

Schenk de dressing over de salade en schep door elkaar. Laat even staan. Bestrook met olijven en reepjes sinaasappelschil en serveer. 


Lekker bij de BBQ

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin