
Rucola salade
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
2 sinaasappels
1 venkelknol
120 gram rucola
1/2 kop zwarte olijven
Ingrediënten dressing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teentje knoflook geperst
Zout & Peper
Bereiding
Schil de schil van de sinaasappels. Snijd er juliennereepjes van en leg deze een paar minuten in kokend water, giet ze af
Verwijder het witte velletje van de sinaasappels. Snijd ze in plakken, verwijder eventuele pitten. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Doe de sinaasappel en venkel in een schaal en schep de rucola erdoor. Meng de olijfolie, azijn en knoflook en voeg zout en peper toe.
Schenk de dressing over de salade en schep door elkaar. Laat even staan. Bestrook met olijven en reepjes sinaasappelschil en serveer.
Lekker bij de BBQ