Spaghetti alla Carbonara

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

25 gram boter

250 gram magere spekblokjes

1 teen knoflook

500 gram spaghetti

3 eieren losgeklopt

80 gram Parmezaan, vers geraspt

80 gram Pecorino, vers geraspt

Zout & Peper


Pecorino is een Italiaanse schapenkaas. De naam is afkomstig van het Italiaanse woord pecora, dat schaap betekent. 

Bereiding

Smelt de boter, doe er de magere spekblokjes en knoflook (heel) bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg. 

Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en meng met de spekjes. 

Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de Parmezaan, de helft van de Pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed; de eieren moeten de paste bedekken.

Roer de rest van de kaas door en dien het gerecht op.


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin