Spaghetti alla Carbonara
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
25 gram boter
250 gram magere spekblokjes
1 teen knoflook
500 gram spaghetti
3 eieren losgeklopt
80 gram Parmezaan, vers geraspt
80 gram Pecorino, vers geraspt
Zout & Peper
Pecorino is een Italiaanse schapenkaas. De naam is afkomstig van het Italiaanse woord pecora, dat schaap betekent.
Bereiding
Smelt de boter, doe er de magere spekblokjes en knoflook (heel) bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg.
Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en meng met de spekjes.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de Parmezaan, de helft van de Pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed; de eieren moeten de paste bedekken.
Roer de rest van de kaas door en dien het gerecht op.