Spaanse aardappelsoep met knoflook
Soep voor 6 personen
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 middelgrote aardappel in dunne schijfjes (gehalveerd)
1 theelepel paprikapoeder
400 gram tomatenblokjes uit blik
1 flinke theelepel tijm
1 liter bouillon van boillonblokjes
1-2 theelepels maïzena
Zout & peper
Verwijzingen naar tijm gaan terug tot de tijd van de Oude Grieken, waar het symbool stond voor moed. Romeinse soldaten namen een bad met tijm voor energie, moed en kracht. Tijm werkt ontstekingsremmend. Het werkt ook bij de vertering van vet eten. Tijm dat tussen kleding wordt gelegd zou vlooien en motten weghouden.
Bereiding
Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook aardappel en paprikapoeder toe en bak alles in 3-5 minuten tot de uien zacht zijn.
Voeg de tomaten, tijm en bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten koken tot de aardappelschijfjes gaar zijn.
Roer de maïzena met water in een kom glad en roer het door de soep. Laat de soep hierna nog 5 minuten koken en indikken.
Roer de aardappelschijfjes in stukken en breng de soep op smaak met zout & peper.
Afwerking: Schep de soep in kommen en garneer met het spek en de bieslook.