Kip met perziken, bocconcini en rozemarijn

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten zalm

700 gram kipfilet

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel rozemarijn

1 citroen (sap en zeste)

4 dikke plakken spek, in 4 gesneden

1 sjalot, in dunne ringen gesneden

250 ml witte wijn of kippenbouillon

2 perziken in partjes

130 mini mozzarella

250 gram kerstomaatjes, gehalveerd

1 bosje basilicum, fijngesneden

2 eetlepels balsamicoazijn

Zout & peper


Mini mozzarella heet bocconcini of ciliegine. Bocconcini zijn kleine, hapklare mozzarella balletjes die vaak in salades of als aperitiefhapje worden gebruikt. Ciliegine is een andere benaming voor deze kleine mozzarella balletjes, afkomstig van het Italiaanse woord voor "kersen", vanwege hun grootte en vorm.  

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Wrijf de kipfilet aan beide kanten in met de olijfolie, rozemarijn, citroenzeste en flink wat zout en peper.

Bak de stukjes spek in een grote, ovenbestendige koekenpan in circa 5 minuten krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken.

Bak de kipfilet in het achtergebleven vet in 5 minuten per kant bruin. Voeg de sjalot toe en bak die ongeveer 2 minuten mee. Draai het vuur wat lager, schenk de wijn of de bouillon erbij en voeg ook de citroensap toe. Breng aan de kook en laat de saus in ongeveer 10 minuten een derde inkoken. Schraap hierbij het aanbaksel van de bodem. 

Voeg de spekjes de perzikpartjes en de mini mozzarella toe. Zet de koekenpan ongeveer 5 minuutjes in de oven tot de perziken donkere randjes hebben en de kaas is gesmolten. 

Verdeel de tomaatjes, het basilicum en de azijn over de kipfilets. Schep de saus erover en serveer het gerecht. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin