
Pasta met tonijn en venkel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kleine venkel, in dunne reepjes
4 theelepels kappertjes
400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde oregano
200 gram tonijn, uit blik
300 gram penne
Zout & peper
handje pijnboompitten, geroosterd
Venkel ziet eruit als een witte bol maar is in werkelijkheid een samengegroeide laag van verdikt blad van de plant, de zogenaamde bladscheden. Het jonge topgroen, de zogenaamde veertjes, is zeer goed te gebruiken als garnering of als lichte kruiderij in salades en vooral vissoepen
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een ruime pan en voeg de knoflook en venkel toe. Stoof het ca. 10 minuten tot de venkel zacht en glazig is.
Zet het vuur hoger, voeg de kappertjes toe en bak ze enkele minuten mee. Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg de oregano en tonijn toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water.
Voeg een kopje kokend water toe aan de tomatensaus en laat het zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
Giet de pasta af en bewaar een klein kopje van het kookvocht.
Hussel de pasta door de saus en voeg een scheutje kookwater toe. Breng de pasta op smaak met zout & peper.
Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met wat geroosterde pijnboompjes.