Pasta met tonijn en venkel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 kleine venkel, in dunne reepjes

4 theelepels kappertjes

400 gram tomatenblokjes

1 eetlepel gedroogde oregano

200 gram tonijn, uit blik

300 gram penne

Zout & peper

handje pijnboompitten, geroosterd


Venkel ziet eruit als een witte bol maar is in werkelijkheid een samengegroeide laag van verdikt blad van de plant, de zogenaamde bladscheden. Het jonge topgroen, de zogenaamde veertjes, is zeer goed te gebruiken als garnering of als lichte kruiderij in salades en vooral vissoepen 

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en voeg de knoflook en venkel toe. Stoof het ca. 10 minuten tot de venkel zacht en glazig is. 

Zet het vuur hoger, voeg de kappertjes toe en bak ze enkele minuten mee. Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg de oregano en tonijn toe. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. 

Voeg een kopje kokend water toe aan de tomatensaus en laat het zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. 

Giet de pasta af en bewaar een klein kopje van het kookvocht. 

Hussel de pasta door de saus en voeg een scheutje kookwater toe. Breng de pasta op smaak met zout & peper. 

Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met wat geroosterde pijnboompjes.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin