
Risotto met Paddenstoelen
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram paddenstoelen, in plakjes
5 takjes tijm
4 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
Zout & peper
Een snufje chilipeoder
Een scheutje citroensap
1 liter groente- of kippenbouillon
1 sjalotje, gesnipperd
400 gram risottorijst
150 ml. droge witte wijn
60 gram boter
90 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Geef bij dit gerecht een rucola salade, aangemaakt met mosterddressing.
Bereiding
Haal de tijm blaadjes van de steeltjes. Hak de peterselie fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de paddenstoelen 1-2 minuten met de tijm op hoog vuur. Schep ze om en knijp in met de knoflookpers 1 teentje knoflook uit boven de pan. Draai het vuur lager, voeg een snufje zou toe en smoor alles nog ca. 5 minuten. Roer de peterselie erdoor met een snufje zout en chilipoeder en een scheutje citroensap. Haal de paddenstoelen uit de pan. Zet de apart en snijd de helft fijn.
Breng in een pan de bouillon aan de kook. Pel en snipper het sjalotje en 2 teentjes knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg het sjalotje toe met een snufje zout en smoor ca. 3 minuten op laat vuur. Voeg de knoflook toe en smoor nog ca. 2 minuten. Voeg de rijst toe en draai het vuur iets hoger. Blijf roeren tot de rijstkorrels na ca. 2 minuten glazig zijn. Giet dan de witte wijn erbij.
Wacht tot de witte wijn is opgenomen. Schep een soeplepel kokende bouillon in de pan en voeg de fijngesneden paddenstoelen toe. Wacht tot de bouillon is opgenomen. Schep dan de volgende soeplepel in de pan. Ga zo door tot de rijst gaar is maar nog wel wat beet heeft. Dit duurt ca. 20 minuten. Breng de risotto op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
Roer de rest van de paddenstoelen, de boter en de Parmezaanse kaas door de rijst. Blijf roeren tot de kaas en de boter gesmolten zijn.