Griekse risotto met feta*

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gr risotto

300 gr kipfilets

2 uien

4 teentjes knoflook

3 preien

2 takjes peterselie

4 takjes dille

4 citroenen

1 liter kippenbouillon

100 ml witte wijn

200 gr feta

90 gr groene olijven (zonder pit )

olijfolie

peper en zout



In het Sumerische Rijk werd prei al in de tuin van koning Ur-Nammu geteeld Ook de Oude Egyptenaren, Oude Grieken en Romeinen aten prei. Prei was zelfs de favoriete groente van keizer Nero. Hij at vaak preisoep of prei-olie, aangezien hij geloofde dat het goed was voor zijn stem.

Bereiding

Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier en snijd in stukjes van ca 1,5 cm, bestrooi ze royaal met peper en zout. Haal de schil van de uien en teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de preien schoon, halveer ze over de lengte en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 1,5 cm.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan, bak de prei op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan, voeg eventueel nog wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Schep de kipstukjes erbij en bak ze in 6-8 minuten rondom bruin.

Schep de prei terug in de pan en roer de risottorijst er door, bak op laag vuur 2 minuten mee. Blus af met de wijn. Wacht tot de vloeistof bijna verdampt is, voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en kook de risotto beetgaar. Wacht elke keer met nieuwe bouillon toevoegen tot de vorige bouillon is opgenomen door de rijst en blijf regelmatig roeren. Het garen van de rijst duurt ongeveer 30-35 minuten.

Rasp 2 citroenen over de risotto, snijd 2 citroenen in stukken en schep ze door de risotto. Hak de kruiden fijn en roer door de risotto en verbrokkel de feta erboven.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin