Gegrilde tomaten
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 vleestomaten
4 eetlepels panko
3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels tijm
Zout & peper
Vleestomaten bevatten weinig pitjes. Door hun stevige structuur kunnen vleestomaten uitstekend worden gebruikt bij warme toepassingen. Bijvoorbeeld om te bakken in de koekenpan of de wok, maar ook om te braden, grillen of voor in de soep. De vleestomaat behoudt zijn vorm en wordt geen "puree".
Bereiding
Snijd de vleestomaten overdwars doormidden. Bestrooi met zout. Laat 1 uur ondersteboven uitlekken op keukenpapier.
Meng de panko met de kaas en tijm, wat zout en peper.
Bestrooi de tomaten met de panko mix.
Gril de tomaten op een afgedekte BBQ gedurende 10 minuten.
Je kunt er ook voor kiezen om deze tomaten in de oven te grillen. Verwarm de oven dan voor op 200 graden.