Erwtensoep

Soep voor 6 personen

Ingrediënten

500 gram spliterwten

400 gram schouderkarbonade

100 gram rookspek met zwoerd

1 eetlepel zout

Peper

1 laurierblaadje

2 uien

3 kruidnagels

2 liter water

1 winterpeen

1/2 knolselderij

2 preien

1 rookworst

5 takjes selderij

Roggebrood

Katenspek

Bereiding

De erwten wassen en in een grote pan samen met het water, karbonade, spek, ui, kruidnagels en laurierblad, zout, peper aan de kook brengen. Gedurende 1 uur zachtjes laten koken.

Intussen de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes snijden. De prei, winterpeen en knolselderij aan de soep toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. De soep nog 1 uur zachtjes laten doorkoken.

De karbonade en spek ui de pan halen, in kleine stukjes snijden en terugdoen in de pan. De rookworst in stukjes snijden en samen met de selderij toevoegen aan de soep (niet meer laten koken) tot deze warm is.

Serveren met roggebrood met katenspek


Weetje: het maken van erwtensoep is bijgeschreven als echt Nederlands immaterieel erfgoed.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin