Soja Sesam Courgette

2 porties

Ingrediënten 

1 Courgette

4 eetlepels Sojasaus

2 eetlepels Honing

1 eetlepel Sesamolie

1 theelepel Sambal (kies je favoriet)

0,5 eetlepel Sesamzaad


Courgettes zijn afkomstig uit het zuidelijke deel van Noord-Amerika en werden in de 16e eeuw in Europa geïntroduceerd. De kleinere, jongere courgettes zijn het lekkerst, omdat ze minder bitter smaken en een stevigere textuur hebben.  

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Zet ondertussen de steelpan op laag vuur en doe hier de sojasaus, honing, sesamolie en sambal in. Meng goed door elkaar en breng rustig aan de kook. Laat rustig 5 minuten pruttelen en haal dan van het vuur.

Snijd nu de courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en leg deze klaar, samen met een BBQ tang en de bastingkwast.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken courgette dan op de BBQ en gril ze 3 minuten.

Draai de plakken courgette na 3 minuten om en bestrijk de gegrilde kant met de eerder gemaakte saus.

Gril de plakken courgette nog eens 3 minuten en draai ze vervolgens weer om, terwijl je de gegrilde kant weer bestrijkt met de saus.

Haal de courgette plakken na nog een laatste paar minuten grillen van de BBQ en leg ze op een serveerplank of bord.

Bestrooi de courgette met de sesamzaadjes en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin