Pittige Moorse spiesjes
Pinchitos Morunos
Ingrediënten
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels zout
1 theelepel mild currypoeder
1/2 theelepel korianderzaad
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gedroogde tijm
Peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
450 gram mager varkensvlees in blokjes
Komijnpoeder wordt verkregen uit gemalen komijnzaad en voegt een smaak toe aan veel gerechten. Gemalen komijnzaad staat ook wel bekend als djinten. Het is een belangrijk ingrediënt in veel kruidenmixen en wordt gebruikt in Mexicaanse, Thaise, Griekse, Indiase en Arabische gerechten.
Bereiding
Wrijf de knoflook met het zout fijn in een vijzel.
Meng de currypoeder, korianderzaad, paprikapoeder, tijm, peper, olijfolie en het citroensap door het knoflook-zoutmengsel. Zet deze marinade apart in een ondiep schaaltje.
Snijd het vlees in blokjes. wentel ze door de marinade en steek ze indien gewenst per 3 of 4 blokjes aan een spiesje. Laat dit minstens enkele uren intrekken.
Schik de spiesjes of blokjes op een vel aluminiumfolie onder de gril of op de barbecue. Gril ze tot ze van binnen gaar en van buiten goudbruin zijn.
Serveer de spiesjes direct.