
Taco Bowl
Hoofdgerecht voor 4
Ingrediënten
500 gram gehakt
Taco kruiden
Sla
4 Avocado's
1 blikje mais
250 gram Cherry tomaatjes
1 komkommer
Geraspte kaas
1 zak tortillachips
Taco saus
Crème fraîche
Eventueel ook lekker om toe te voegen: een rode ui of lente-ui in hele dunne ringetjes, pepertje in ringetjes.
Bereiding
Bak het gehakt rul samen met de taco kruiden volgens aanwijzing op de verpakking
Was de sla en snijd in reepjes. Snijd de Cherry tomaatjes doormidden. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de avocado's in repen. Giet het blikje mais af.
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel het gehakt over de vier borden in het midden van de sla. Verdeel de tomaatjes, komkommer, avocado, mais en tortillachips over de borden en schik deze rondom het gehakt.
Schep op ieder bord een lepel tacosaus en crème fraîche. Strooi tenslotte nog wat gerapte kaas over het geheel.
Vanwege de geribbelde structuur van de schil wordt een avocado ook wel krokodillenpeer genoemd.