Appel-karamel MonChou dessert

Voor 4 glaasjes

Ingrediënten 

100 gram MonChou

125 ml salgroom

50 gram fijne kristalsuiker

1 theelepel vanille-extract

8 Bastognekoeken

2 appels

2 theelepels kaneel

2 theelepels suiker

Handje karamelblokjes


Extra nodig: glaasjes

Bereiding

Klop de slagroom met suiker stijf. In een andere kom mix je de vanille-extract en MonChou romig. Voeg de geklopte slagroom eraan toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.

Verkruimel de Bastognekoeken met de hand of een keukenmachine. De kruimels moge nog wat grof zijn.

Verdeel de koekkruimels over de glaasjes. Schep het MonChou mengsel in een spuitzak en verdeel over de glaasjes. 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes samen met de kaneel en 2 eetlepels suiker in een pannetje en verhit tot ze gekaramelliseerd zijn. Roer het mengsel regelmatig om.

Verdeel het appelmengsel over de glaasjes. Strooi om het af te maken nog wat karamelblokjes eroverheen.


MonChou (Frans voor mijn wang/mijn liefje of honing) is een merknaam en roomkaas van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. De kaas wordt alleen in Nederland verkocht. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin