Pasta met pittige tonijn kappertjessaus
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram penne
2 eetlepels olie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
800 gram gepelde tomaten uit blik (2 blikken), fijngesneden
2 blikjes tonijn, uitgelekt
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
4 eetlepels kappertjes
Gedroogde chilipeper naar smaak
15 gram basilicum, fijngesneden
Geraspte kaas
Ansjovis staat bekend om zijn zoute, intense smaak, die gerechten een extra dimensie kan geven. Ansjovis is een goede bron van omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van hart en hersenen. Ze bevatten ook eiwitten, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een evenwichtige voeding. De beste ansjovis komt vaak uit Cantabrië, in Noord-Spanje.
Bereiding
Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de tomaten toe. Laat de saus in 5-10 minuten tot de helft inkoken.
Voeg de tonijn, kappertjes en ansjovis toe en schep goed door elkaar en breng op smaak met de gedroogde chilipeper . Laat de saus 5 minuten pruttelen.
Schep de saus over de afgegoten penne en serveer met wat basilicum en geraspte kaas.