Pasta met pittige tonijn kappertjessaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram penne

2 eetlepels olie

4 teentjes knoflook, fijngehakt

800 gram gepelde tomaten uit blik (2 blikken), fijngesneden

2 blikjes tonijn, uitgelekt

1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden

4 eetlepels kappertjes

Gedroogde chilipeper naar smaak

15 gram basilicum, fijngesneden

Geraspte kaas


Ansjovis staat bekend om zijn zoute, intense smaak, die gerechten een extra dimensie kan geven.  Ansjovis is een goede bron van omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van hart en hersenen. Ze bevatten ook eiwitten, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een evenwichtige voeding. De beste ansjovis komt vaak uit Cantabrië, in Noord-Spanje.

Bereiding

Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de tomaten toe. Laat de saus in 5-10 minuten tot de helft inkoken. 

Voeg de tonijn, kappertjes en ansjovis toe en schep goed door elkaar en breng op smaak met de gedroogde chilipeper . Laat de saus 5 minuten pruttelen. 

Schep de saus over de afgegoten penne en serveer met wat basilicum en geraspte kaas.



Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin