Honing Sriracha Kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 kippendijen

4 tenen knoflook, fijngehakt

6 eetlepels honing

3 eetlepels Sriracha

3 eetlepels Sojasaus

3 eetlepels Citroensap

1 Lente ui

1 eetlepel Sesamzaadjes


Sriracha is een pittige chilisaus uit Thailand die wordt gemaakt met chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. Het heeft daardoor niet alleen een scherpe, maar ook een beetje een zoete en kruidige smaak. Een mooi gebalanceerde saus dus … maar wel met pit.  

Bereiding

Maak een marinade door de honing, sriracha, sojasaus, limoensap en knoflook te mengen.

Marineer de kippendijen met de marinade. Masser de marinade in de kip en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Bak de kippendijen aan elke kant even goed aan en laat daarna in ongeveer 10-15 minuten langzaam garen.

Bestrooi de kippendijen met de lente ui en sesamzaad.


Ook lekker voor op de BBQ. In dat geval eerst 10 minuten indirect grillen en daarna ongeveer 4 minuten direct per kant. Eventueel tussentijds insmeren met ingedikte marinade. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin