Eiersalade

Lunch / Brunch

Ingrediënten

5 eieren

1 sjalotje

3 eetlepels mayonaise

1/2 theelepel mosterd

1 mespuntje kerriepoeder

1 eetlepel yoghurt

1 eetlepel gesnipperde bieslook

Zout & peper

Bereiding

De eieren in 10 minuten hard koken, pellen en in kleine stukjes snijden. Het sjalotje zeer fijn snipperen.

In een schaal de mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje, de mosterd, yoghurt, beetje zout en peper en de kerriepoeder. 

De gesneden eieren toevoegen. Ongeveer een 1/2 uurtje laten intrekken.


Ook lekker op een pistolet met oude kaas.


De Latijnse naam voor bieslook is Allium schoenoprasum. Bieslook is familie van de ui, prei en knoflook de smaak is echter veel fijner. In het oude China werd het gebruikt als tegengif bij diverse vergiftigingen. Ook werd het gebruikt als bloedstelpend middel. In de 16e eeuw deed het kruid zijn intrede in de Europese keuken. Kook bieslook nooit mee maar voeg het kruid op het laatste moment toe aan een gerecht. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin