Pastasalade met zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram pasta

250 gram gerookte zalm, in snippers gesneden

3/4 komkommer, in dunne plakjes

1 venkel, in dunne repen

1 bosje dille, fijngehakt

1 bosje radijzen, in dunne plakjes

3 lente-uitjes, in ringetjes

1 citroen

1 avocado

200 gram roomkaas

100 gram zure room

3 eetlepels wittewijnazijn

Olijfolie

Zout en peper

Bereiding

Leg de komkommerplakjes met de wittewijnazijn in een kommetje en voeg water toe tot alles onder staat. Laat 10 minuten staan.

Halveer de avocado en plet het vruchtvlees en besprenkel met de sap van een halve citroen. Meng er de zure room en roomkaas door. Breng op smaak met zout en peper, de lente-ui en de dille. 

Roer de pasta en avocadodip door elkaar. Meng de komkommer schijfjes, de venkelsnippers, plakjes radijs erdoor. Strooi er tot slot nog wat zout en peper over.


Radijs is de wortel van een plantje. Dit plantje dat hoort bij de familie van de kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Er zijn ook witte en rood-witte varianten.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin