
Pastasalade met zalm
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram pasta
250 gram gerookte zalm, in snippers gesneden
3/4 komkommer, in dunne plakjes
1 venkel, in dunne repen
1 bosje dille, fijngehakt
1 bosje radijzen, in dunne plakjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
1 citroen
1 avocado
200 gram roomkaas
100 gram zure room
3 eetlepels wittewijnazijn
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Leg de komkommerplakjes met de wittewijnazijn in een kommetje en voeg water toe tot alles onder staat. Laat 10 minuten staan.
Halveer de avocado en plet het vruchtvlees en besprenkel met de sap van een halve citroen. Meng er de zure room en roomkaas door. Breng op smaak met zout en peper, de lente-ui en de dille.
Roer de pasta en avocadodip door elkaar. Meng de komkommer schijfjes, de venkelsnippers, plakjes radijs erdoor. Strooi er tot slot nog wat zout en peper over.
Radijs is de wortel van een plantje. Dit plantje dat hoort bij de familie van de kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Er zijn ook witte en rood-witte varianten.