Tonijntartaar

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram verse tonijn

1 augurk

2 eetlepels kappertjes

1 citroen

Wittewijnazijn

Olijfolie

1 takje basilicum

1 fijngehakte pepertje

3 eetlepels fijngehakte peterselie

Peper

Dille en citroen voor de garnering


Alle soorten kappertjes hebben een lichtgroene kleur als ze geplukt worden. De kleur wordt donker door azijn en zout. Kappertjes hebben over het algemeen een frisse, peperige en pikante smaak, die nog wordt beïnvloedt door het soort water waar ze in zitten. 

Bereiding

Doe de tonijn in de vriezer. Ontdooi hem pas licht wanneer hij helemaal bevroren is en snijd hem dan in heel kleine blokjes.

Doe de blokjes tonijn in een schaal. Laat de augurk uitlekken en snijd deze in kleine blokjes. Laat ook de kappertjes uitlekken en hak ze fijn.

Voeg de augurk en kappertjes toe aan de tonijn. Pers de citroen uit en verdeel het sap over de vis. Besprenkel de vis ook met wat azijn en olijfolie. Roer alles heel goed door elkaar en laat de vis 1 uur trekken.

Spoel het basilicum af en schud het droog. Pluk de blaadjes van de stelen, hak ze fijn en voeg ze toe aan de tonijn. Voeg nu ook de fijngehakte peper en peterselie toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.

Doe de massa in 4-5 kleine, met water uitgespoelde vormpjes, druk de massa wat aan en draai de vormpjes om.

Garneer de tonijntartaar met dille en citroen, bestrooi ze met versgemalen peper en serveer. 


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin