
Viskoekjes in taco's met mango, limoen en yoghurt met komijn
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
900 gram witte vis, zonder vel en graat, in blokjes van 2-3 cm
2 tenen knoflook
2 grote eieren
3 theelepels komijnzaadpoeder
Geraspte schil van 8 limoenen
40 gram korianderblad fijngesneden
240 gram Griekse yoghurt
1 rode ui, in dunne ringetjes (+/- 80 gram)
1 mango geschild en julienne gesneden (+/- 200 gram)
2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in julienne (+/- 20 gram)
6 eetlepels olie
12-16 tortilla's, verwarmd
Zout
Sommige mangosoorten zijn het hele jaar te koop, maar ze zijn het zoetst en op hun allerbest in de winter en het vroege voorjaar. Je kunt mango's een jaar lang in de diepvries bewaren. Schil ze, snijd ze in repen en vries ze in een zip-lockzak in.
Bereiding
Doe de vis, knoflook en ei in de kom van een grote keukenmachine met 2 theelepels komijnzaadpoeder, driekwart van de limoenrasp en 1,5 theelepel zout. Mix alles kort tot de vis een grove puree is geworden en storm hem in een middelgrote kom. Meng de helft van de koriander door het vismengsel en vorm er 24 ronde viskoekjes van. Zet ze minstens 15 minuten in de koelkast om ze op te laten stijven.
Schep de yoghurt met de overgebleven theelepel komijnzaadpoeder, de overgebleven limoenrasp en 1/4 theelepel zout in een kleinere kom. Meng alles goed en zet opzij.
Meng in een andere kleine kom de ui met mango en chilipeper en zet opzij.
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op halfhoog toto hoog vuur. Leg zodra de olie heet is een deel van de viskoekjes in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en bak de overige koekjes op dezelfde manier.
Serveer elke taco warm met een doormidden gesneden viskoekje, een lepel yoghurt en de mangomix. Bestrooi ze met de overgebleven koriander en knijp er wat limoensap over uit.