
Burrata salade met tomaat
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
4 perziken
4 burrata
100 gr sla
8 eetlepels pijnboompitten
verse basilicum
4 kneepjes balsamicocrème (Bertolli)
300 gr cherrytomaatjes
snufje zwarte peper
Perziken komen oorspronkelijk uit China, waar ze symbool staan voor een lang leven en onsterfelijkheid. Alexander de Grote introduceerde ze in Europa na zijn verovering van het Perzische Rijk, en ze werden daar "Perzische appels" genoemd, wat later verbasterde tot "perzik".
Bereiding
Snijd de perziken en tomaatjes in partjes.
Verdeel de sla over borden of in een grote kom. Voeg de partjes perzik en tomaatjes toe.
Scheur of snijd de burrata in stukjes en verdeel ook over de burrata salade.
Druppel wat van de balsamicocrème over de burrata salade. Bestrooi met pijnboompitten en maak de salade af met wat verse basilicum en snufje zwarte peper.
Lekker bij een zomerse barbecue. Je kunt ook perziken of abrikozen uit blik gebruiken.