Burrata salade met tomaat

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

4 perziken

4 burrata

100 gr sla

8 eetlepels pijnboompitten

verse basilicum

4 kneepjes balsamicocrème (Bertolli)

300 gr cherrytomaatjes

snufje zwarte peper


Perziken komen oorspronkelijk uit China, waar ze symbool staan voor een lang leven en onsterfelijkheid. Alexander de Grote introduceerde ze in Europa na zijn verovering van het Perzische Rijk, en ze werden daar "Perzische appels" genoemd, wat later verbasterde tot "perzik".


Bereiding

Snijd de perziken en tomaatjes in partjes.

Verdeel de sla over borden of in een grote kom. Voeg de partjes perzik en tomaatjes toe.

Scheur of snijd de burrata in stukjes en verdeel ook over de burrata salade.

Druppel wat van de balsamicocrème over de burrata salade. Bestrooi met pijnboompitten en maak de salade af met wat verse basilicum en snufje zwarte peper. 


Lekker bij een zomerse barbecue. Je kunt ook perziken of abrikozen uit blik gebruiken. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin