Filetto di maiale tonnato
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
160 gram tonijnmoot in olijfolie
5 eetlepels mayonaise
3 eetlepels citroensap
150 gram rucola
400 gram gebraden fricandeau
3 eetlepels kappertjes
Peper en Zout
Rucola, roquette of raketsla (Eruca sativa) is een eenjarige plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie (Cruciferae oftewel Brassicaceae). De smaak is pittig en uitgesproken nootachtig. De plant komt van nature voor op het Noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika. Rond 1980 is rucola ook in Noord-Europa in de belangstelling gekomen. In het Middellandse Zeegebied wordt rucola al sinds de Middeleeuwen geteeld.
Bereiding
Doe de tonijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Houd een flinke hand rucola achter. Leg de rest op een schaal. Drapeer de plakjes fricandeau erover en besprenkel met de tonijnsaus. Bestrooi met de rest van de rucola, de kappertjes en versgemalen zwarte peper.
Lekker met ciabatta