Filetto di maiale tonnato

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

160 gram tonijnmoot in olijfolie

5 eetlepels mayonaise

3 eetlepels citroensap

150 gram rucola

400 gram gebraden fricandeau

3 eetlepels kappertjes

Peper en Zout


Rucola, roquette of raketsla (Eruca sativa) is een eenjarige plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie (Cruciferae oftewel Brassicaceae). De smaak is pittig en uitgesproken nootachtig.  De plant komt van nature voor op het Noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika. Rond 1980 is rucola ook in Noord-Europa in de belangstelling gekomen. In het Middellandse Zeegebied wordt rucola al sinds de Middeleeuwen geteeld.

Bereiding

Doe de tonijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Houd een flinke hand rucola achter. Leg de rest op een schaal. Drapeer de plakjes fricandeau erover en besprenkel met de tonijnsaus. Bestrooi met de rest van de rucola, de kappertjes en versgemalen zwarte peper. 


Lekker met ciabatta

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin