Noedels
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram noedels
400 gram kippendijfilet
150 gram pinda's
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels hoisinsaus
4 eetlepels water
2 theelepels basterdsuiker
4 tenen knoflook
4 bosuitjes
1 bakje (kastanje)champignons
1 aubergine
5 cm verse gember
Peper & zout
De hoisinsaus kan ook worden vervangen door oestersaus of teriyaki saus.
Het originele recept is zonder de champignons en aubergine, maar wij vinden wat meer groenten wel lekker...
Bereiding
Rooster de pinda's in een pan zonder olie totdat ze lichtbruin beginnen te verkleuren.
Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergine en de champignons in blokjes.
Doe een scheutje olie in een pan en bak de kip aan voor 3-4 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles nog 3 minuten door.
Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking.
Snijd ondertussen de bosuitjes in kleine ringetjes en snijd de knoflook en gember fijn.
Doe de bosuitjes, gember en knoflook bij de kip samen met de sojasaus, hoisinsaus, water en basterdsuiker.
Roer goed door en bak nog even 1-2 minuten mee totdat de kip gaar is en de saus lekker stroperig is.
Schep de noedels door de saus en serveer direct.
Hoisinsaus wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, knoflook, chilipepers, azijn, suiker en diverse kruiden. De saus heeft een rijke, donkere kleur en een complexe smaak met zoete en hartige tonen. Het heeft ook een hint van umami, wat het extra speciaal maakt.