Tortilla met entrecote en pico de gallo

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

200 gram entrecote of biefstuk

1/2 rode ui

1/2 avocado

2 tomaten

4 takjes peterselie

1 rode peper

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels rode wijnazijn

Peper & zout

1 ui

20 gram roomboter

6 tortilla's

3 eetlepels guacamole


Rode pepers zijn voordat ze rijp zijn groen en ze worden ook in die toestand gegeten. Dit is vergelijkbaar met de paprika, die botanisch gezien ook een peper is. Er zijn inmiddels andere kleurvarianten zoals geel, wit en oranje. Omdat groene pepers langer houdbaar zijn, zijn er planten gekweekt waarbij de groene variant al eetbaar is; gele en oranje varianten zijn gekweekt om meer variatie te hebben. 

Bereiding

Haal de entrecotes / biefstuk uit de verpakking en dek af met folie. Laat op kamertemperatuur komen.

Begin met het maken van de pico de gallo. Pel en snipper de rode uit fijn. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een halve cm. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snijd de rode peper fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng alles samen in een mengkom met de citroensap, rode wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.

Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2-3 minuten tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

Dep de entrecotes droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in de pan op hoog vuur. Bak de entrecotes op hoog vuur 2-3 minuten. Keer ze halverwege. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

Grill de tortilla's in een hete pan. Besmeer deze met guacamole. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de taco's. Schep op elke taco een flinke eetlepel pico de gallo en beleg met de ui.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin