
Aziatische komkommersalade
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
12 komkommers
1/2 eetlepel zout
2 tenen knoflook
3 bosuitjes
2 eetlepels sriracha saus
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel suiker
11/2 eetlepel zwart sesamzaad
Sriracha is een pittige chilisaus uit Thailand die wordt gemaakt met chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. Het heeft daardoor niet alleen een scherpe, maar ook een beetje een zoete en kruidige smaak.
Bereiding
Snijd de komkommers in plakken | stukken (dikte naar eigen smaak). Leg in een vergiet en bestrooi met het zout. Schep om en laat 20 minuten staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen. Meng de knoflook met de bosui, sriracha, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en 1 eetlepel sesamzaad.
Knijp het vocht uit de komkommer en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in de vergiet en dep goed droom met een schone theedoek. Meng de dressing erdoor en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Serveer direct of laat lekker lang staan zodat de smaken goed intrekken.
Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.