Beef Shanghai

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

120 gram mie

1 ui

1 teentje knoflook

1 à 2 cm gember

200 gram prei

10 gram peterselie

200 gram rundergehakt

40 gram tomatenpuree

1/2 runderbouillonblokje

10 ml oestersaus

10 ml ketjap manis

100 gram taugé

sambal oelek


Bereiding

Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Snijd de prei in ringen.

Hak de peterselie fijn en kneed het met wat peper en zout door het gehakt. Draai kleine balletjes van het gehakt.

Verhit een scheutjes olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten aan. Haal uit de pan en zet apart.

Bak in diezelfde pan de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin. Bak de prei samen met de tomatenpuree 1 à 2 minuten  mee met de balletjes. 

Los het halve bouillonblokje op in 200 ml heet water. Voeg dit samen met de oestersaus en de ketjap manis toe. Doe ook de knoflook ui en gember weer in de pan. Laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus. 

Overspoel de taugé met kokend water en laat goed uitlekken. Voeg de mie en taugé toe aan de saus en warm even mee. Voeg naar smaak sambal toe. 


Gember is een zeer gezond kruid en heeft een lange geschiedenis als geneesmiddel. Zo werkt het goed tegen reisziekte, is het goed voor de maag, heeft het bloeddrukverlagende eigenschappen en zou het goed zijn voor de huid en de cholesterol. Een ander voordeel van gember: het werkt goed tegen een kater. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin