Caesar salade met gerookte kip
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 krop sla, in reepjes
1 gerookte kipfilet, in reepjes
150 gram kaaskrullen
1 dun stokbrood
Olijfolie
6 teentjes knoflook
2 eieren
2 eetlepels citroensap
3 theelepels mosterd
45 gram ansjovisfilet
2,5 dl. olijfolie
Zout & Peper
Bereiding
Snijd het stokbrood in stukken. Snijd 4 teentjes knoflook door en wrijf de sneetjes stokbrood hiermee in. Besprenkel de sneetjes met olijfolie. Bak de sneetjes stokbrood onder de gril tot ze lichtbruin zijn tot croutons.
Klop de eieren. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng de eieren en ansjovis met 2 teentjes knoflook, de citroensap, de mosterd en olijfolie tot een gladde dressing.
Leg de sla op een schaal, leg de reepjes kipfilet er bovenop. Giet de dressing over de salade. Leg de kaaskrullen op de salade.
Serveer de salade met de croutons.