Courgettespaghetti met garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

200 gram spaghettig

200 gram gedroogde cherry tomaatjes

7 eetlepels olijfolie

4 tenen knoflook

370 gram roerbakgarnalen naturel

1/2 theelepel chilivlokken

80 gram Pecorino Romano

800 gram courgettespaghetti


'Courgette' komt van het Franse 'courge', wat merg betekent. De vrucht wordt dan ook weleens 'mergpompoen' genoemd. 

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 4 eetlepels olie in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 minuten op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas. 

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de garnalen zongedroogde tomaten, garnalen en de helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie


Serveertip: lekker met een partje citroen

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin