Zuurvlees met Balsamico
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
750 gram runderlappen, in blokjes
1,5 dl. balsamicoazijn
Zout & peper
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 jeneverbes
1 takje tijm
4 eetlepels boter
4 uien, gesnipperd
1 eetlepel stroop
1 eetlepel grove mosterd
3 plakjes ontbijkoek, in blokjes
Bereiding
Leg het vlees in een kom en schep goed om met de balsamicoazijn, zout en peper, laurierblad, kruidnagel, jeneverbes en tijm. Dek af met plasticfolie en laat het een nacht of dag in de koelkast marineren.
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien licht bruin. Schep de uien uit de pan. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en bewaar voor straks.
Bak het vlees in porties rondom bruin. Doe dan de gebakken uien, de stroop, blokjes ontbijkoek, mosterd en het marinadevocht erbij en voeg zo veel water toe tot het vlees helemaal onder staat.
Laat op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 2 uur gaarstoven. Gebruik hiervoor een suddeplaatje.