
Jambalaya
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 dl zonnebloemolie
100 gram bloem
1/2 stronk bleekselderij in stukjes
2 paprika's in blokjes
2 lente uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
250 gram gekookte ham in blokjes
200 gram chorizoworst in stukjes
3 tomaten in stukjes
200 gram risotto rijst
6 dl kippenbouillon
1-2 eetlepels cajunkruiden
300 gram grote garnalen
Bereiding
De olie in de skottel verhitten. Voeg de bloem toe. Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur in zo'n 10 minuten donkerbruin en gaar. Laat de bloem niet verbranden, blijf roeren.
Voeg de bleekselderij, paprika, lente ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de ham, chorizoworst, tomaten en rijst toe en roer goed door elkaar. Blus af met de kippenbouillon. voeg de cajunkruiden toe en laat de Jambalaya ca. 25 minuten afgedekt pruttelen op laat vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
Schep de garnalen door de Jambalaya en warm even goed door
Cajunkruiden bestaan uit een mengsel van kruiden. Het woord cajun houdt in dat dit kruidenmengsel een samenstelling heeft zoals men deze in de Cajun keuken gewend is te gebruiken. Een origineel (standaard) cajun kruidenmengsel bevat in ieder geval scherpe paprikapoeder, knoflook, ui, veel cayennepeper en zwarte peper.