Griekse Kipspiesjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
750 gram kipfilet in repen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels oregano, fijngesneden
2 theelepels tijm, fijngesneden
2 theelepels munt, fijngesneden
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 theelepel chilivlokken
Zout & peper
Bereiding
Leg de repen kipfilet in een schaal. Meng de olijfolie, citroensap, oregano, tijm, munt, peterselie, knoflook, ui, chilivlokken en wat zout & peter. Schenk deze marinade over de kip en wrijf het goed in het vlees. Laat de kip minstens 2 uur marineren (een hele nacht mag ook) in de koelkast.
Rooster de de kipfilet in 6-8 minuten rondom bruin en gaar onder de grill of op de BBQ of pan. Bestrijk de kipfilet tijdens het bakken nog een keer met de marinade.
Lekker met tsaziki