Pastasalade met abrikozen en Mozzarella

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram penne

100 gram pijnboompitten

75 gram parmaham

1 rode ui

250 gram cherrytomaten

295 gram geroosterde rode paprika's

420 gram abrikozen uit blik

200 gram buffelmozzarella

75 gram rucola

olijfolie

2 eetlepels balsamicosiroop


Extra nodig

Bakpapier

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 minuten.

Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 6 minuten krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.

Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Snijd de geroosterde rode paprika's in reepjes. Giet de abrikozen af. Snijd de abrikozen in parten. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de rucola grof. 

Meng in een grote kom de penne, pijnboompitten, ui, cherrytomaten, geroosterde rode paprika's, abrikozen, mozzarella, parmaham, rucola en een scheutje olijfolie. Breng op smaakt met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

Verdeel de pastasalade met abrikozen en mozzarella over de borden. Bestrooi met de parmaham. Lepel de balsamicosiroop eroverheen.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin