
Pastasalade met abrikozen en Mozzarella
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram penne
100 gram pijnboompitten
75 gram parmaham
1 rode ui
250 gram cherrytomaten
295 gram geroosterde rode paprika's
420 gram abrikozen uit blik
200 gram buffelmozzarella
75 gram rucola
olijfolie
2 eetlepels balsamicosiroop
Extra nodig
Bakpapier
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 minuten.
Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 6 minuten krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Snijd de geroosterde rode paprika's in reepjes. Giet de abrikozen af. Snijd de abrikozen in parten. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de rucola grof.
Meng in een grote kom de penne, pijnboompitten, ui, cherrytomaten, geroosterde rode paprika's, abrikozen, mozzarella, parmaham, rucola en een scheutje olijfolie. Breng op smaakt met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de pastasalade met abrikozen en mozzarella over de borden. Bestrooi met de parmaham. Lepel de balsamicosiroop eroverheen.