Sesam Sinaasappelkip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

700 gram kipfilet, in blokjes van 2-3 cm.

4 eetlepels zoutarme sojasaus

4 eetlepels bloem

2-3 cm gemberwortel, geschild en geraspt

2 tenen knoflook, geraspt

Zeste en sap van 1/2 sinaasappel

2 eetlepels hoisinsaus

2 eetlepels rijstazijn

1 theelepel chilivlokken

1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels olijfolie

2 bosuitjes, in schuine ringetjes

300 gram basmatirijst voor erbij

2 eetlepels geroosterd sesamzaad, om te bestrooien

Bereiding

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

Schep de kipblokjes in een middelgrote kom om met 2 eetlepels van de sojasaus en de bloem. Zorg dat ze rondom met bloem bedekt zijn.

Klop in een kleine kom of glazen maatbeker de resterende 2 eetlepels sojasaus, de gember, knoflook, sinaasappelzeste en het -sap, de hoisinsaus, azijn, chilivlokken en sesamolie door elkaar.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur tot de olie glinstert en bijna walmt. Leg de kipblokjes in één laag in de pan en bak ze al roerend in circa 5 minuten rondom bruin. Schenk de saus erover en breng die aan de kook. Draai het vuur wat lager en bak de kipblokjes onder af en toe roeren 5-10 minuten op middelhoog tot laag vuur tot ze gaa zijn en de saus bindt. Neem de pan van het vuur en schep de kip om met de bosuitjes.

Serveer de kip op de rijst en strooi er nog wat bosuitjes en geroosterd sesamzaad over. 


Variatie: dit gerecht kun je ook maken met diepvriesgarnalen, of met bloemkoolroosjes voor een vegetarische versie.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin