Rijstsalade met mango en kokos
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram basmatirijst, gekookt
50 gram lente-ui
1/2 rode chilipeper
stuk verse gember van 2 cm
1 teen knoflook
1 mango
12 gram basilicum
25 gram pinda's
25 gram geraspte kokos
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
Zout & peper
Extra nodig: blender
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Haal de boven- en onderkant van de lente-ui. Snijd de lente-ui en chilipeper in heel fijne ringetjes. Schil de gember. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snijd in reepjes.
Bak de pinda's en geraspte kokos in een droge koekenpan tot dat de kokos lichtbruin is. Roer af en toe.
Doe de zonnebloemolie, de olijfolie, limoensap, gember, chilipeper en knoflook in een blender en pureer.
Meng met de rijst, lente-ui, mango, basilicum, geroosterde pinda's en kokos en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met kip saté.