Gnocchi met kip & gorgonzola
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram gnocchi
200 gram sperziebonen
300 gram kipfilet
zout & peper
olijfolie
2 rode uien
2 teentjes knoflook
100 gram zongedroogde tomaten
300 gram champignons
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
200 ml kookroom
100 gram gorgonzola
1/2 bosje peterselie
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes.
Bereiding
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de uiteinden van de sperziebonen, snijd ze doormidden en kook ze in 7 minuten beetgaar. Spoel de bonen koud en laat ze goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in lokjes en bestrooi met wat zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook, kappertjes en pijnboompitten. Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola, zongedroogde tomaten, kipfilet, champignons en gnocchi toe. Breng aan de kook en laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
Pluk de peterselie en snijd fijn. Roer de sperziebonen en de helft van de peterselie door de gnocchi.
Verdeel de gnocchi met champignons en gorgonzola over borden en strooi de resterende peterselie erover.
De gorgonzola kan naar smaak natuurlijk vervangen worden door een andere schimmelkaas.