Pastasalade met makreel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

225 gram verse pasta

50 gram boter

50 gram verse witte broodkruimels

Geraspte schil van 1 citroen

4 eetlepels peterselie, fijngehakt

1,5 dl. zure room

4 eetlepels mierikswortelsaus

1 theelepel rozemarijn, fijngehakt

4 lente-uitjes, gesnipperd

Zout & peper

4 gerookte makreelfilets, verbrokkeld

2 tomaten ontveld in blokjes

Bereiding

Kook de pasta en laat afkoelen. 

Smelt de boeter in een koekenpan en bak hierin de broodkruimels goudbruin en knapperig. Roer er van het vuur af de citroenrasp en 2 eetlepels peterselie door en laat het mengsel afkoelen.

Roer de zure room, mierikswortelsaus, rozemarijn en lente-uitjes door de pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de gerookte makreel en resterende peterselie losjes door het pastamengsel en schep in een schaal. Garneer een streep va tomaat en een paar strepen van het broodkruimelmengsel. 

Serveer de salade direct zodat de broodkruimels nog knapperig zijn. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin