
Pastasalade met makreel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
225 gram verse pasta
50 gram boter
50 gram verse witte broodkruimels
Geraspte schil van 1 citroen
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
1,5 dl. zure room
4 eetlepels mierikswortelsaus
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
4 lente-uitjes, gesnipperd
Zout & peper
4 gerookte makreelfilets, verbrokkeld
2 tomaten ontveld in blokjes
Bereiding
Kook de pasta en laat afkoelen.
Smelt de boeter in een koekenpan en bak hierin de broodkruimels goudbruin en knapperig. Roer er van het vuur af de citroenrasp en 2 eetlepels peterselie door en laat het mengsel afkoelen.
Roer de zure room, mierikswortelsaus, rozemarijn en lente-uitjes door de pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de gerookte makreel en resterende peterselie losjes door het pastamengsel en schep in een schaal. Garneer een streep va tomaat en een paar strepen van het broodkruimelmengsel.
Serveer de salade direct zodat de broodkruimels nog knapperig zijn.