Paddenstoelen Espresso

Soep voor 4 personen

Ingrediënten

250  gram kastanje champignons 

1 sjalot, fijngesneden

1 eetlepel boter

5 dl koksroom

1 dl kalfsfond

5 eetlepels espresso oploskoffie (beginnen met 4)

1 - 1,5 theelepel bouillonpoeder

Peper

`1 prei, in hele fijne ringetjes gesneden


Kookroom (of koksroom) is room waar maïzena, verdikkingsmiddelen en soms andere hulpstoffen aan zijn toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat de room niet gaat schiften en dat het gerecht licht gebonden wordt. Zoals de naam aangeeft, is kookroom ideaal om te gebruiken in warme bereidingen. Zoals bijvoorbeeld soepen en sauzen. 

Bereiding

Champignons schoonborstelen en in stukken snijden. Smelt de boter en bak het sjalotje in 3 minuten glazig. Voeg de paddenstoelen toe en laat ze 4 minuten meebakken. 

Voeg de room en fond toe en laat aan de kook komen en een paar minuutjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de espresso, bouillonpoeder en peper toe. 

Verhit een laag olie in een wok en frituur de preiringetjes hierin 1-2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

De soep goed doorwarmen maar niet meer laten koken. Schep de soep in een koffiekopje en garneer met de preiringetjes


Tip: je kunt de soep ook met andere gemengde paddenstoelen maken.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin