Tiramisu met Limoncello
Voor 4 personen
Ingrediënten
24 lange vingers
250 ml. slagroom
250 gram mascarpone
120 gram poedersuiker
80 ml. citroensap
80 ml. Limoncello
2 citroenen (voor schil en sap)
Om te serveren poedersuiker
Extra nodig: schaal
Bereiding
Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone romig met de poedersuiker. Spatel de slagroom met de mascarpone door elkaar.
Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.
Meng het citroensap met de Limoncello.
Maak de tiramisu in een schaal. Leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomensel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet de overige Limoncellomensel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone.
Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet enkele uren in de koelkast tot het moment van serveren.
Variatie: neem voor individuele porties 4 bordjes of glaasjes en bouw de tiramisu per bord of glas op.