Tiramisu met Limoncello

Voor 4 personen

Ingrediënten 

24 lange vingers

250 ml. slagroom

250 gram mascarpone

120 gram poedersuiker

80 ml. citroensap

80 ml. Limoncello

2 citroenen (voor schil en sap)

Om te serveren poedersuiker


Extra nodig: schaal

Bereiding

Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone romig met de poedersuiker. Spatel de slagroom met de mascarpone door elkaar.

Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.

Meng het citroensap met de Limoncello.

Maak de tiramisu in een schaal. Leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomensel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet de overige Limoncellomensel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone. 

Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet enkele uren in de koelkast tot het moment van serveren.


Variatie: neem voor individuele porties 4 bordjes of glaasjes en bouw de tiramisu per bord of glas op.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin