Scroppino met Limoncello
voor 4-6 glazen
Ingrediënten
120 ml. Limoncello
400 gram citroen-sorbetijs
200 ml. prosecco
4 schijfjes limoen
Niet een, niet twee, maar drie steden claimen allemaal dat Limoncello uit hun stad komt. De Zuid-Italiaanse steden Amalfi, Sorrento en Capri komen er niet over uit waar de oorsprong van het zoetzure drankje komt, al komt het meest geloofwaardige verhaal uit een citroentuin op Capri.
Bereiding
Leg de Limoncello minimaal een uur vooraf in de diepvries, de glazen mogen ook al in de diepvries zodat die ook goed koud worden.
Doe de Limoncello en het ijs in de blenderbeker en giet er de prosecco bij. Blender alles tot een dikke gladde massa.
Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en decoreer met een schijfje limoen. Geef er eventueel rietjes bij.
Geen blender? Een staafmixer of een gewone mixer kan ook. Laat het ijs dan even 10 minuten op temperatuur komen om alles beter te kunnen mengen.