Gevulde Italiaanse bol
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram kippendijen zonder bot
Olijfolie om in te bakken
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 teentje knoflook
2 uien
250 gram kastanjechampignons
1 groene courgette
1/2 ananas
4 Italiaanse bollen
50 gram geraspte kaas
Extra nodig: bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kippendijen in blokjes en meng er een scheutje olie, komijnpoeder, kaneelpoeder en een beetje zout en versgemalen peper doorheen.
Verhit voor de kipvulling een scheut olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 6 minuten bruin.
Pel de knoflook en snijd hem fijn. Pel en sniper de uien. Snijd de champignons in plakjes.
Voeg de uien en knoflook toe aan de kip en bak de 3 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 minuten bruin.
Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan met kip. Bak 3 minuten mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schil de ananas, snijd hem in blokjes en meng door de kip.
Snijd het kapje van de Italiaanse bollen en leg ze apart. Pluk met de vingers het losse brood uit het onderste gedeelte van de broodjes zodat er een gat ontstaat en houd dit even apart. Vul de broodjes met de kipvulling en bestrooi met geraspte kaas. Zet de broodjes ca. 6 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat tot de kaas gesmolten is.
Verhit een scheutje olie in de pan. Snijd het apart gehouden losse brood en de kapjes in stukjes en bak de croutons in de olie goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Zet de broodjes op borden en verdeel de courtons erover.