Gekruide kipreepjes met citroen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 theelepels gedroogde oregano

1 theelepel tijm

2 theelepels paprikapoeder

1/2 theelepel zout

600 gram kipfilet

1 citroen

1 teentje knoflook

olijfolie

1 laurierblaadje

1/2 bosje peterselie

1 komkommer

100 gram cherrytomaten

100 gram feta

75 gram rucola

Zout & peper

Pitabroodjes

100 gram Griekse yoghurt

Bereiding

Meng de oregano, tijm, paprikapoeder en zout. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel. Snijd de citroen in partjes. Pel de snijd de knoflook.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipreepjes met de knoflook, citroen en het laurierbladje goudbruin.

Hak de peterselie en bestrooi de kip er na het bakken mee.

Snijd de komkommer in halve maantjes, halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes. Meng voor de salade de komkommer, cherrytomaten, feta en rucola met olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.

Schep de kip op borden en serveer de salade, het pitabrood en de Griekse yoghurt erbij.


Weetje: citroenen groeien aan bomen die wel 4 keer per jaar vrucht dragen. Ze hebben een gele schil die varieert van bleek- tot diepgeel. De vrucht bevat veel vitamine C waardoor de citroen vrij zuur van smaak is.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin