Gekruide kipreepjes met citroen
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel tijm
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel zout
600 gram kipfilet
1 citroen
1 teentje knoflook
olijfolie
1 laurierblaadje
1/2 bosje peterselie
1 komkommer
100 gram cherrytomaten
100 gram feta
75 gram rucola
Zout & peper
Pitabroodjes
100 gram Griekse yoghurt
Bereiding
Meng de oregano, tijm, paprikapoeder en zout. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel. Snijd de citroen in partjes. Pel de snijd de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipreepjes met de knoflook, citroen en het laurierbladje goudbruin.
Hak de peterselie en bestrooi de kip er na het bakken mee.
Snijd de komkommer in halve maantjes, halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes. Meng voor de salade de komkommer, cherrytomaten, feta en rucola met olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.
Schep de kip op borden en serveer de salade, het pitabrood en de Griekse yoghurt erbij.
Weetje: citroenen groeien aan bomen die wel 4 keer per jaar vrucht dragen. Ze hebben een gele schil die varieert van bleek- tot diepgeel. De vrucht bevat veel vitamine C waardoor de citroen vrij zuur van smaak is.