Italiaanse Pastasalade met kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

3 kipfilets

0,6 dl. citroensap

1 teentje knoflook

100 gram rauwe ham, in reepjes

1 komkommer, in halve plakjes

2 theelepels kruidenzout

2 eetlepels olijfolie

135 gram Penne, gekookt

80 gram gedroogde tomaten, in reepjes

60 gram zwarte olijven

100 gram artisjokharten gehalveerd

100 gram Parmezaanse kaas

Ingrediënten Dressing

08 dl. olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1/2 theelepel zout

2 theelepels mosterd

5 theelepels maïzena

1,7 dl. slagroom

20 gram basilicum


Bereiding

Marineer de kipfilet met citroensap en geperste knoflook voor tenminste 3 uur in een schaal. 

De kip laten uitlekken en droogdeppen en vervolgens door het kruidenzout halen. Bak de kipfilet bruin en gaar en laat deze afkoelen. Snijd in blokjes.

Van de olie, azijn, zout en mosterd de dressing in een pannetje maken. De maïzena met 0,8 dl. water glad roeren en toevoegen aan de dressing. Dit mengsel 2 minuten verwarmen tot de saus kookt en gebonden is. Voeg de slagroom, basilicum en zout toe en warm goed door.

Meng de paste, de kip, de komkommerplakjes, gedroogde tomaten, olijven, artisjokharten in een schaal. Giet er de dressing over.



Tip: zongedroogde tomaten over? Maak er een lekkere tapenade van!

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin