Italiaanse Pastasalade met kip
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
3 kipfilets
0,6 dl. citroensap
1 teentje knoflook
100 gram rauwe ham, in reepjes
1 komkommer, in halve plakjes
2 theelepels kruidenzout
2 eetlepels olijfolie
135 gram Penne, gekookt
80 gram gedroogde tomaten, in reepjes
60 gram zwarte olijven
100 gram artisjokharten gehalveerd
100 gram Parmezaanse kaas
Ingrediënten Dressing
08 dl. olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1/2 theelepel zout
2 theelepels mosterd
5 theelepels maïzena
1,7 dl. slagroom
20 gram basilicum
Bereiding
Marineer de kipfilet met citroensap en geperste knoflook voor tenminste 3 uur in een schaal.
De kip laten uitlekken en droogdeppen en vervolgens door het kruidenzout halen. Bak de kipfilet bruin en gaar en laat deze afkoelen. Snijd in blokjes.
Van de olie, azijn, zout en mosterd de dressing in een pannetje maken. De maïzena met 0,8 dl. water glad roeren en toevoegen aan de dressing. Dit mengsel 2 minuten verwarmen tot de saus kookt en gebonden is. Voeg de slagroom, basilicum en zout toe en warm goed door.
Meng de paste, de kip, de komkommerplakjes, gedroogde tomaten, olijven, artisjokharten in een schaal. Giet er de dressing over.
Tip: zongedroogde tomaten over? Maak er een lekkere tapenade van!