Zoete aardappels
2 personen
Ingrediënten
2 zoete aardappels (400 gr totaal)
¼ tl chilipoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
2 el honing
3 el fijngehakte peterselie
Ondanks de naam is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Ze behoren tot verschillende plantenfamilies. Zoete aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en werden al door de Inca's gecultiveerd.
Bereiding
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 180 – 200 graden. Tip: liever de oven gebruiken? Verhit deze dan tot 200 graden en houd verder gewoon de bereidingstijd hieronder aan.
Halveer de zoete aardappels en snijd het vruchtvlees met een scherp mes (kijk uit voor je vingers) kruislings in. Wrijf de zoete aardappelen helemaal in met olijfolie.
Breng de snijkanten van de aardappel op smaak met zeezout, zwarte peper, chilipoeder, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder.
Leg de zoete aardappelen met de snijkant naar boven op het barbecue rooster. Rooster de aardappelen 20 minuten. Je hoeft ze tussentijds niet om te draaien. Het klopt dat het velletje wat zal verbranden, maar dat maakt niet uit want we lepelen de zoete aardappel straks lekker uit zijn schilletje.
Bestrijk met honing en rooster de aardappels nog eens 10 minuten.
Serveer de geroosterde zoete aardappels van de barbecue op een houten plank (dat staat zo leuk) en garneer met verse peterselie. Schep de smaakvolle zoete aardappel met een lepel uit zijn schilletje en eet smakelijk!