Bifteki (nieuw)

4 porties

Ingrediënten 

500 gram Rundergehakt

100 gram Feta Kaas

1 Ei

Versgemalen Peper en Zout

2 eetlepels Gedroogde Oregano

2 eetlepels Fijngehakte Munt

2 teentjes Knoflook

1 eetlepel Paprikapoeder

Paneermeel


Velen geloven dat munt afkomstig is uit Noord-Afrika en zijn naam ontleent aan de Griekse mythologie. We komen zo meteen op dat verhaal terug. Archeologen vonden munt die 3000 jaar geleden gedroogd was in de Egyptische piramiden. Ze gebruikten het om de oliën te extraheren.

Bereiding

Meng voor dit Bifteki recept het gehakt met de oregano, munt, geperste knoflook en het paprikapoeder en voeg vervolgens het ei toe. Kneed alles goed door elkaar en voeg eventueel paneermeel toe als het mengsel te nat is. Breng het gehakt tenslotte op smaak met wat zout en flink wat peper.

Zet het gehakt in de koelkast om op te stijven en steek vervolgens de BBQ aan. Maak hier gebruik van een directe en indirecte zone op het grillrooster.

Verbrokkel nu de feta en haal het gehakt uit de koelkast. Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en vorm van ieder deel een rechthoekig lap gehakt van ongeveer een centimeter dik. Verdeel nu de feta over de twee lappen gehakt. Leg de feta hierbij in het midden van de lap, over bijna de gehele lengte. Laat aan iedere kant ongeveer 2 centimeter vrij.

Vouw de lappen vervolgens dicht tot een soort rol, waarbij je de uiteinden met elkaar vermengt, zodat alles goed afsluit.

Leg de 2 gehakt rollen terug in de koelkast en laat het ongeveer een kwartier opstijven.

Als de BBQ op temperatuur is en het gehakt weer is opgesteven is het tijd om de Bifteki te bereiden. Leg beide gehaktrollen eerst in de directe zone van het grillrooster, dus direct boven de kolen, en grill het gehakt in 2 minuten goudbruin. Draai de rollen om en grill ook de andere zijde in 2 minuten goudbruin.

Verplaats het gehakt nu naar de indirecte zone zodat het niet meer direct boven de kolen ligt en gaar de Bifteki nog een minuut of 8, zodat alle gehakt gaar is.

Haal de Bifteki nu van de BBQ en laat deze een minuut of 5 rusten voordat je hem serveert. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin