
Griekse tonijnpasta salade
Hoofdgerecht voor 6 personen
Ingrediënten
300 gram penne
1 rode ui
2 avocado's
1 krop Romeinse sla
100 gram fetakaas
100 gram zwarte olijven
2 rijpe tomaten
2 blikjes tonijn
1/2 bosje oregano
1 citroen
20 ml rode wijnazijn
60 ml olijfolie
Bereiding
Kook de Penne en laat deze afkoelen. Snijd een halve citroen in partjes. Pers het sap uit de andere helft en meng het sap met de azijn en olijfolie.
Snijd de rode ui in halve ringen en de avocado's in blokjes. Snijd de sla in reepjes en de fetakaas en tomaten in blokjes. Snijd de olijven in ringetjes. Meng dit alles met de Penne, tonijn en oregano door elkaar.
Schep de dressing door de salade en leg de partjes citroen erop.
Oregano werd in de oudheid gebruikt als strooikruid in de ziekenkamers, omdat er antiseptische eigenschappen aan werden toegeschreven. Oregano wordt veel gebruikt in de Italiaanse en Spaanse keuken. Het kruid kan met een gerecht meegekookt worden.