Kipfilet mediterrane vulling
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 eetlepels zwarte olijven, ontpit en afgespoeld
4 eetlepels zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
Geraspte schil van 1 citroen
80 gram feta, verkruimeld
4 dikke kipfilets
olijfolie
1/4 theelepel grof zeezout
1/2 theelepel zwarte peper
Extra nodig: kooktouw
Bereiding
Draai voor de vulling de olijven, tomaten, kappertjes en citroenrasp fijn in een keukenmachine tot een grove masse maar geen puree. Schep het mengsel in een schaal, roer de feta erdoor en zet de schaal weg.
Leg de kipfilets met de gladde kant op een snijplank en snijd ze vanaf een zijkant open, maar niet helemaal door. Bestrijk de kipfilets vanbuiten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Klap ze open en verdeel telkens over één helft van een filet 2-3 eetlepels vulling, laat daarbij een kleine ruimte vrij aan de rand. Vouw de filets weer dicht en druk ze aan de randen vast en bind er op twee plaatsen kooktouw om.
Verhit de pan op hoog vuur. Bak de kipfilets met de gladde kant naar onder in ongeveer 14 minuten met gesloten deksel, tot het vlees stevig aanvoelt en door en door gaar is, maar nog wel sappig.
Draai de filets tussentijd voorzichtig één keer om. Neem ze uit de pan en laat ze 3-5 minuten staan en serveer ze warm.