Zarzuela
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram visfilet
Zout & peper
Bloem
Olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 vleestomaten, ontveld in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook
Saffraan
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl. rode wijn
12-16 grote garnalen
500 gram mosselen in de schelp
Bereiding
Spoel de vis af onder stromend water en snijd in 4 stukken. Bestrooi de vis met zout, peper en bloem. Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken vis snel rondom bruin. Houd ze apart.
Fruit in het restant van de olie de ui, tomaten en paprika. Knijp er het knoflook boven uit en roer er de saffraan en tomatenpuree door. Laat het geheel nog 5 minuten omscheppend bakken. Roer er de wijn door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak de garnalen en mosselen schoon onder stromend water. Leg de garnalen, mosselen en stukken vis in de pan met de saus. Leg de deksel op de pan en temper de hittebron. Laat alles zachtjes ongeveer 6 minuten koken tot de mosselschelpen geopend zijn.
Geef er warm stokbrood bij.