Cannelloni met kip
Hoofdgerecht voor 3/4 personen
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
100 gram verse roomkaas
3 eetlepels crème fraîche
6 eetlepels geraspte kaas
350 gram gaar kippenvlees, in kleine blokjes gesneden
Zout & peper
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
2 eetlepels basilicum, fijngesneden
12-16 cannellonibuisjes die niet voorgekookt hoeven te worden
5 dl. kant-en-klare tomatensaus
Bereiding
Bak de ui en knoflook in circa 6 minuten in de olie. Voeg roomkaas en crème fraîche toe en laat de roomkaas smelten.
Roer 3 eetlepels geraspte kaas door de kip. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Doe de sjalottenroomsaus bij het kipmengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak, vul de cannellonibuisjes met het mengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Meng de basilicum door de tomatensaus en schenk de saus over de cannellonibuisjes. Strooi de rest van de geraspte kaas over de saus.
Bak de cannelloni in 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Cannelloni (Italiaans: /kannelˈloni/), Italiaans voor grote pijpen, buiten Italië ook wel manicotti genoemd, is een soort pasta, die bestaat uit grote dikke buisjes gemaakt van durumtarwe.