Cannelloni met kip

Hoofdgerecht voor 3/4 personen

Ingrediënten 

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 eetlepel olijfolie

100 gram verse roomkaas

3 eetlepels crème fraîche

6 eetlepels geraspte kaas

350 gram gaar kippenvlees, in kleine blokjes gesneden

Zout & peper

3 eetlepels peterselie, fijngesneden

2 eetlepels basilicum, fijngesneden

12-16 cannellonibuisjes die niet voorgekookt hoeven te worden

5 dl. kant-en-klare tomatensaus

Bereiding

Bak de ui en knoflook in circa 6 minuten in de olie. Voeg roomkaas en crème fraîche toe en laat de roomkaas smelten. 

Roer 3 eetlepels geraspte kaas door de kip. Breng op smaak met zout, peper en peterselie. 

Doe de sjalottenroomsaus bij het kipmengsel. 

Doe het mengsel in een spuitzak, vul de cannellonibuisjes met het mengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

Meng de basilicum door de tomatensaus en schenk de saus over de cannellonibuisjes. Strooi de rest van de geraspte kaas over de saus.

Bak de cannelloni in 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Cannelloni (Italiaans: /kannelˈloni/), Italiaans voor grote pijpen, buiten Italië ook wel manicotti genoemd, is een soort pasta, die bestaat uit grote dikke buisjes gemaakt van durumtarwe. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin