Pompoensoep
Soep voor 4 personen
Ingrediënten
1 pompoen
1 appel
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
1-2 theelepels kerriepoeder
9 dl. bouillon
1 theelepel fijngehakte verse salie
1,5 dl. appelsap
Zout & Peper
Extra nodig: staafmixer
Bereiding
Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaakjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui in 5 minuten glazig. Roer het kerriepoeder erdoor en bak het al omscheppend nog 2 minuten mee.
Giet de bouillon in de pan en voeg pompoen, appel en salie toe. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen en appel zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer. voeg de appelsap toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep maar laat hem niet meer koken.
Indianen van Midden-en Zuid-Amerika verbouwden 7000 jaar voor Christus al pompoenen , maar ze kwamen pas in 16de eeuw naar Europa.